Egészségügyi alapellátás fejlesztése Adácson

Adács Község Önkormányzata, a település egészségügyi alapellátásának fejlesztése érdekében nyújtotta be a pályázatát, mely fejlesztés a pályázónak azt az átfogó célját támogatja, hogy a korszerű egészségügyi alapellátáshoz való hozzáférés, az ellátási minőség, és mind ezek eredményeképpen a település lakosainak egészségi állapota, életminősége javuljon.

A fejlesztés közvetlen célja egy új épület felépítése, amely a védőnői és a fogorvosi alapellátásnak adna helyet. Az új épület a háziorvosi rendelő mellé kerül, így a községben egy helyen lévő, koncentrált egészségügyi alapellátási komplexum jön létre, azaz lehetővé válik a szakemberek szorosabb együttműködése, amely a különböző alapellátási szolgáltatások szakmai integrációjának irányába mutat.

Adácson a háziorvosi rendelő mellett kialakított védőnői és fogorvosi rendelő kialakításával, azaz egy korszerű és koncentrált egészségügyi komplexum létrejöttével a hozzáférésben tapasztalható egyenlőtlenségek csökkennek a településen, így a Semmelweis Terv és az Egészséges Magyarország című ágazati stratégiai terv célkitűzéseit a projekt támogatja.

Hasonló cikk:

Magyar Falu Program: Út, híd, kerékpárforgalmi létesítmény, vízelvezető rendszer építése/felújítása

Kedvezményezett neve: Adács Község Önkormányzata Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Út, híd, …