Magyar Falu Program – útfelújítás

Kedvezményezett neve: Adács Község Önkormányzata

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Önkormányzati tulajdonban lévő út-, hídépítés/felújítás – 2020 (MFP-ÖTU/2020)

Projekt címe (azonosító száma): A Hunyadi János utca és a Katona József út burkolatának felújítása Adács községben (3074726199)

Szerződött támogatás összege: 9.999.978,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: A Magyar Falu Program „Önkormányzati tulajdonú utak felújítása” alprogramja keretében Adács Község Önkormányzata a település belterületén található Hunyadi János utca és Katona József út burkolatának felújítását kívánja megvalósítani. A Hunyadi János utca tekintetében a tervezési terület a Damjanich és Róbert Károly utca közötti 200 m hosszú, 3 m széles szakasz, a Katona József út esetében pedig a felújítandó szakasz a Damjanich utcától indul és a Róbert Károly utca keresztezéseután 120 méterrel ér véget, hossza 300 m, szélessége 3 m. A meglévő burkolat vastagsága mindkét út esetében legalább 20 cm, a burkolatok felülete a használat során eldeformálódott, felújításra szorul. A kivitelezési munkák megkezdése előtt a felhízott padkákat le kell nyesni, a felesleges anyagot el kell szállítani. A meglévő burkolat teljes felületét a szennyeződésektől meg kell tisztítani. A felületi egyenetlenségeket átlag 5 cm zúzottkő beépítésével ki kell javítani. A burkolatfelújítás során a meglévő burkolat felületére 4 cm AC 11 kopó 50/70 aszfaltot kell beépíteni. A burkolatfelújítási munkák megkezdése előtt lenyesett, 0,5 m szélességű padkákat a munkák befejezése után nemesített padkaként kell helyreállítani. A tervezett projekt hozzájárul a településkép javulásához és a lakosság komfortérzetének erősödéséhez, a község közlekedési infrastruktúrájának fejlődéséhez.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2021.12.31.

Hasonló cikk:

Adács község polgármesteri hivatalának és orvosi rendelőjének energetikai korszerűsítése

A munkák során két épület energetikai felújítását tervezzük. A programmal érintett épületek: a Polgármesteri Hivatal …