Magyar falu program: Közösségi tér kialakítása

Kedvezményezett neve: Adács Község Önkormányzata

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Közösségi tér ki-/átalakítás és foglalkoztatás (MFP-KTF/2020)

Projekt címe (azonosító száma): Közösségi célú épület fejlesztése Adács községben az MFP-KTF/2020 pályázat keretében (3082393406)

Szerződött támogatás összege: 4.999.990,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: A Magyar Falu Program „Közösségi tér ki-/átalakítás és foglalkoztatás” alprogramjának keretében Adács Községi Önkormányzat az Adács, Rákóczi Ferenc utca 18. szám alatt található művelődési ház épületének felújítását és átalakítását kívánja megvalósítani. Az épület tervezett felújítása során az utcafronti épületrészen lévő fa homlokzati nyílászárókat azonos osztású és méretű műanyag nyílászárókra cserélik. A tárgyalóteremben és az abból nyíló irodában diszperziós falfestés készül. A közlekedőből nyíló raktárból 10 cm vastag Ytong válaszfallal leválasztva egy jelmeztároló és egy étkező-pihenő helyiség kerül kialakításra.

A díszlettárolásra kialakítandó hátsó raktárban a padlóvonal 80 cm-rel magasabbra tervezett a teherautóról való berakodáshoz kialakítva. A padlószint magasítása döngölt feltöltéssel és 10 cm vastag aljzatbetonnal tervezett. A hátsó épületrész keleti homlokzati nyílászárói kibontásra kerülnek. 2 db új hőszigetelt, 120/130 mm-es műanyag ablak és a kibontott 240/210-es kétszárnyú acél ajtó kerül beépítésre kb. 80 cm-es parapettel, mivel itt is kialakítandó a teherautó platójához való igazodás. A tervezett étkezőhelyiségben egy kéttálcás mosogató beépítése tervezett. Az étkező és jelmeztároló helyiség a meglévő simított beton padozatra greslap burkolatot kap.

A jelmeztároló és az étkező helyiségekben diszperziós festés, a díszlettárolóban meszes falfestés történik. Sor kerül az elektromos rendszer fejlesztésére is. Legutóbb a 2013. és 2014. években történt jelentősebb fejlesztés az épületen. A Darányi Ignác Terv keretében elnyert 19,5 millió Ft támogatásból 2013 őszén új tető került az elavult lapostető helyére. 2014 nyarán szintén a Darányi Ignác Terv által nyújtott támogatásból, 14,8 millió Ft pályázati forrásból újultak meg az épület belső terei, színházterme, előcsarnoka.

A jelenlegi pályázati tervben szereplő tevékenységek kiegészítik a 6-7 évvel ezelőtti fejlesztéseket, tovább modernizálják az épületet. A nyílászárócserék energetikai korszerűsítéshez vezetnek, a hátsó épületrészt érintő alaprajzi átrendezésekkel pedig a fellépő művészek, előadók komfortérzetének javulását eredményező fejlesztés valósul meg.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2021.12.31.

Hasonló cikk:

TÁJÉKOZTATÁS a településrendezési eszközök VÁMOSGYÖRK–GYÖNGYÖS VASÚTVONAL FEJLESZTÉSÉVEL ÖSSZEFÜGGŐ módosításáról

Ezúton tájékoztatom, a Tisztelt Lakosságot, Civil szervezeteket és Gazdálkodó szervezeteket, hogy Adács Község Önkormányzata a …