Magyar Falu Program – Útfelújítás

Kedvezményezett neve: Adács Község Önkormányzata

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Út, híd, kerékpárforgalmi létesítmény építése/felújítása – 2021 (MFP-UHK/2021)

Projekt címe (azonosító száma): Útfelújítás Adács községben az MFP-UHK/2021 pályázat keretében (3267430186)

Szerződött támogatás összege: 20.052.956,- Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása: A Magyar Falu Program „Út, híd, kerékpárforgalmi létesítmény építése/felújítása” alprogramjának keretében Adács Község Önkormányzata a település belterületén található Aradi vértanúk útja és a Gyóni Géza utca burkolatának felújítását kívánja megvalósítani. A fejlesztéssel érintett Aradi vértanúk útja felújítandó aszfaltburkolatának szélessége 3 méter, hossza 212 méter, a Gyóni Géza utca felújítandó útburkolatának szélessége 3 méter, hossza 485 méter. A burkolat vastagsága mindkét útburkolat esetében legalább 20 cm, felületük a használat során eldeformálódott, felújításra szorul. A munkák megkezdése előtt a felhízott padkákat le kell nyesni, a felesleges anyagot el kell szállítani. A meglévő szilárd, itatott makadámburkolatok 1992-ben készültek. A burkolatok teljes felületét a szennyeződésektől meg kell tisztítani, a felületi egyenetlenségeket NZ020 zúzottkővel ki kell egyenlíteni. Ezt követően a burkolat felületére 5 cm vastag AC 11 kopó 50/70 aszfaltot kell beépíteni. A lenyesett, 0,5 méter szélességű padkákat nemesített padkaként kell helyreállítani.

A projekt legkésőbbi befejezési dátuma: 2022.12.31.

Hasonló cikk:

Egészségügyi alapellátás fejlesztése Adácson

Adács Község Önkormányzata, a település egészségügyi alapellátásának fejlesztése érdekében nyújtotta be a pályázatát, mely fejlesztés …